Eliksir od polskiej marki 1hundred to rewolucyjna synergia Omega 3-5-6-7-9. Badania naukowe i praktyka kliniczna pokazują korzyści płynące z łączenia kwasów tłuszczowych w suplementacji, takiej jak 1hundred Omega 3-5-6-7-9 Elixir. Mieszanka ta znacząco poprawia zdrowie metaboliczne, profile lipidowe, redukuje stany zapalne i tkankę tłuszczową, poprawia funkcje poznawcze i wspiera układ odpornościowy. Na przykład omega-7 w 1hundred Omega 3-5-6-7-9 Elixir zmniejsza CRP o 44%, trójglicerydy o 15%, LDL o 8% i zwiększa HDL. A to wszystko zostało poparte badaniami naukowymi*. Eliksir od 1hundred to przede wszystkim produkt oparty na wiedzy i stworzony, by ułatwić codzienną suplementację Omega. Jego spożywanie jest proste i... Bardzo smaczne - czuć miętę i... Tylko miętę :)
Jak używać?
1hundred Omega 3-5-6-7-9 Elixir to produkt w 100% naturalny i łatwo przyswajalny przez organizm. Zalecana dzienna dawka przy zrównoważonej diecie: 5 ml. (1 łyżeczka do herbaty) dwa razy dziennie. W przypadku kobiet w ciąży i karmiących piersią przed użyciem należy skonsultować się z lekarzem. Zwiększenie dawki 1hundred Omega 3-5-6-7-9 Elixir ponad zalecaną ilość jest możliwe wyłącznie pod nadzorem lekarza.
Jak dozować?
Najlepiej jest spożywać 1hundred Omega 3-5-6-7-9 Elixir podczas lub po posiłku, ale można go również przyjmować przy innych okazjach. Wstrząsnąć przed użyciem. Spożywanie tłuszczów trans lub niskiej jakości tłuszczów i olejów kuchennych (np. margaryny, oleju palmowego) może osłabić korzystne działanie 1hundred Omega 3-5-6-7-9 Elixir.
Działanie:
- wspieranie układu sercowo-naczyniowego,
- poprawa funkcjonowania układu nerwowego,
- działanie przeciwreumatyczne,
- wzmocnienie układu odpornościowego,
- zwiększenie poziomu przeciwutleniaczy w organizmie,
- działanie antystresowe,
- wspieranie metabolizmu,
- wsparcie regulacji cyklu miesiączkowego (PMS),
- dostarczanie niezbędnych składników odżywczych dla funkcjonowania mózgu,
- wspomaganie regeneracji mięśni,
- regulacja metabolizmu lipidów,
- wsparcie w leczeniu alergii.
1hundred Omega 3-5-6-7-9 Elixir to wieloskładnikowa formuła opracowana w celu zapewnienia spektrum kwasów tłuszczowych i naturalnie występujących związków o silnych właściwościach przeciwutleniających. Składniki zostały połączone w optymalnych dawkach farmakologicznych, pozytywnie wpływając na metabolizm, skład ciała, procesy zapalne, profil lipidowy, funkcjonowanie układu odpornościowego, regenerację powysiłkową, a także leczenie różnych chorób i zapobieganie przedwczesnemu starzeniu się.
Składniki:
- Olej z nasion czarnej porzeczki (Ribes Nigrum),
- Olej z nasion Punica Granatum (Granatum),
- Olej z nasion ogórecznika lekarskiego,
- Olej z nasion orzechów makadamia (Macadamia Ternifolia),
- Olej z owoców rokitnika zwyczajnego (Hippophae Rhamnoides),
- Olej z wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis),
- Olej Triticum Vulgare (pszenica),
- Olej z pestek winogron (Vitis Vinifera),
- Naturalna mięta pieprzowa, ekst.
- Może zawierać: sezam, orzeszki ziemne, orzechy (włoskie, makadamia, migdały).
Zawartość składników odżywczych:
|
5 g / |
RWS %* |
Energia (KJ/Kcal) |
185 mg /45 mg |
2,25% |
Tłuszcz, w tym |
5000 mg |
7,14% |
Nasycony |
618,5 mg |
|
Jednonienasycone |
1572,5 mg |
|
Wielonasycone |
2712,5 |
|
Kwasy tłuszczowe |
0 mg |
|
*Wartość referencyjna składnika odżywczego (RWS)
Szacowana zawartość Omega 35679 5g:
Omega 3 |
ALA |
175 mg |
Omega 5 |
superCLA |
717,5 mg |
Omega 6 |
GLA |
410 mg |
Omega 6 |
LA |
1365 mg |
Omega 7 |
omega 7 |
285 mg |
Omega 9 |
Kwas oleinowy |
1245 mg |
Pojemność: 100 ml
*Badania naukowe:
Omega 3:
Simopoulos, A. P. (2002). Znaczenie stosunku niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-6/omega-3. Biomedicine & pharmacotherapy, 56(8), 365-379.
Burdge, G. C., & Calder, P. C. (2005). Konwersja kwasu alfa-linolenowego do długołańcuchowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych u dorosłych ludzi. Reproduction, Nutrition, Development, 45(5), 581-597.
Omega 6:
Simopoulos, A. P. (2010). Znaczenie równowagi omega-6/omega-3 w zdrowiu i chorobie: Ewolucyjne aspekty diety. World Review of Nutrition and Dietetics, 102, 10-21.
Calder, P. C. (2013). Wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i procesy zapalne: odżywianie czy farmakologia? British Journal of Clinical Pharmacology, 75(3), 645-662.
Omega 5:
Cardoso, C. R., Souza, M. A., Ferro, E. A., & Favero, M. (2015). Systematyczny przegląd stosowania punicalagin w zapobieganiu chorobom. Revista de Nutrição, 28(4), 331-341.
Lansky, E. P., & Newman, R. A. (2007). Punica granatum (granat) i jego potencjał w zapobieganiu i leczeniu stanów zapalnych i raka. Journal of Ethnopharmacology, 109(2), 177-206.
Omega 7:
Yang, Z. H., Miyahara, H., Hatanaka, A., Hashimoto, N., & Koike, T. (2017). Ochronny wpływ kwasów tłuszczowych omega-7 na czynnik wzrostu nerwów, czynnik neurotroficzny pochodzenia mózgowego i synapsynę I w komórkach neuronalnych poddanych działaniu beta-amyloidu. Lipids in Health and Disease, 16(1), 196.
Mayurasakorn, K., & Dillard, A. (2015). Niezbędne kwasy tłuszczowe i ich metabolity w kontekście chorób kardiometabolicznych. Lipids in Health and Disease, 14(1), 71.
Omega 9:
Kris-Etherton, P. M., Taylor, D. S., Smiciklas-Wright, H., & Mitchell, D. C. (1999). Diety o wysokiej zawartości jednonienasyconych kwasów tłuszczowych obniżają zarówno stężenie cholesterolu, jak i triacylogliceroli w osoczu. American Journal of Clinical Nutrition, 70(6), 1009-1015.
Gillingham, L. G., & Harris-Janz, S. (2011). Wpływ na zdrowie jednonienasyconych kwasów tłuszczowych w pełnych produktach spożywczych i ich związek z chorobami układu krążenia. Journal of the American College of Nutrition, 30(3), 195-211.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Wcześniej jednak sprawdzamy, czy dana opinia jest rzetelna i czy nie jest próbą trollowania :) Nie weryfikujemy, czy klienci wystawiający opinię kupili dany produkt u nas, czy też zapoznali się z nim wcześniej. Pamiętaj, że jeśli wystawisz opinię jako zalogowany użytkownik, otrzymasz 1 ekopunkt w programie lojalnościowym Ekopolki.