
1hundred Omega 3-5-6-7-9 Serum 30 ml
Cena regularna:
299,00 zł
towar niedostępny

Opis
Serum od 1hundred to holistyczna kompozycja wykonana w 100% z organicznych składników, która doskonale odżywi i otuli Twoją skórę, nadając jej elastyczność i gładkość. Aktywne składniki omega 3-5-6-7-9™ dodadzą wyjątkowego blasku i zredukują zmarszczki.
Opatentowana technologia produkcji gwarantuje najwyższą dostępną zawartość składników aktywnych z omega 3-5-6-7-9™. Wykorzystaj zalety serum 1Hundred Omega 3-5-6-7-9 i zapewnij swojej skórze pielęgnację, na jaką zasługuje!
96% użytkowników, po stosowaniu go dwa razy dziennie, stwierdziło, że jędrność ich skóry uległa poprawie.*
Widoczne efekty już po 1 dniu stosowania.*
Wystarczy 7 dni stosowania, aby przywrócić 75% elastyczności skóry.*
Działanie i właściwości zostały poparte badaniami naukowymi:
- regeneracja skóry,
- równoważenie odcienia skóry,
- odporność skóry,
- zmniejszanie zaczerwienienia,
- usuwanie niedoskonałości,
- rewitalizacja skóry,
- zwiększanie poziomu wilgotności,
- poprawa elastyczności skóry.
Skuteczność 1hundred Omega 3-5-6-7-9 Serum wynika z faktu, że nasza dieta jest stosunkowo uboga w wysokiej jakości, naturalnie występujące tłuszcze o wysokiej biodostępności. Co więcej, skóra jest jednym z ostatnich organów, które otrzymują kwasy tłuszczowe w procesach metabolicznych, ponieważ mózg, układ nerwowy i układ hormonalny mają pierwszeństwo. Oznacza to, że nasza skóra jest stale narażona na niedobór kluczowych składników odżywczych i ciągły stres środowiskowy, zarówno naturalny (słońce, zmiany pogody), jak i spowodowany przez człowieka (smog, toksyny i pozostałości sztucznych nawozów znajdujących się w wodzie). Dlatego prawidłowe odżywianie skóry ma ogromne znaczenie.
Sposób użycia: Nałóż 3-4 krople serum na oczyszczoną skórę twarzy, szyi, dekoltu i wszelkich obszarów wymagających szczególnej uwagi (takich jak łokcie i kolana). Delikatnie rozprowadź serum opuszkami palców i wklep je w skórę.
Przeznaczenie: Serum przeznaczone jest do każdego typu skóry.
Składniki aktywne:
- Olej z nasion czarnej porzeczki (Ribes Nigrum),
- Olej z nasion Punica Granatum (Granatum),
- Olej z nasion ogórecznika lekarskiego,
- Olej z nasion orzechów makadamia (Macadamia Ternifolia),
- Olej z owoców rokitnika zwyczajnego (Hippophae Rhamnoides),
- Olej z wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis),
- Olej Triticum Vulgare (pszenica),
- Olej z pestek winogron (Vitis Vinifera),
- Olejek eteryczny z lawendy / róży
Skład INCI:
Przeciwwskazania: Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Pojemność: 30 ml / szklana butelka z pipetą
Przechowywanie: Przechowuj w miejscu chłodnym, suchym i zacienionym, np. w lodówce.
*Badania naukowe:
Omega 3:
Simopoulos, A. P. (2002). Znaczenie stosunku niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-6/omega-3. Biomedicine & pharmacotherapy, 56(8), 365-379.
Burdge, G. C., & Calder, P. C. (2005). Konwersja kwasu alfa-linolenowego do długołańcuchowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych u dorosłych ludzi. Reproduction, Nutrition, Development, 45(5), 581-597.
Omega 6:
Simopoulos, A. P. (2010). Znaczenie równowagi omega-6/omega-3 w zdrowiu i chorobie: Ewolucyjne aspekty diety. World Review of Nutrition and Dietetics, 102, 10-21.
Calder, P. C. (2013). Wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i procesy zapalne: odżywianie czy farmakologia? British Journal of Clinical Pharmacology, 75(3), 645-662.
Omega 5:
Cardoso, C. R., Souza, M. A., Ferro, E. A., & Favero, M. (2015). Systematyczny przegląd stosowania punicalagin w zapobieganiu chorobom. Revista de Nutrição, 28(4), 331-341.
Lansky, E. P., & Newman, R. A. (2007). Punica granatum (granat) i jego potencjał w zapobieganiu i leczeniu stanów zapalnych i raka. Journal of Ethnopharmacology, 109(2), 177-206.
Omega 7:
Yang, Z. H., Miyahara, H., Hatanaka, A., Hashimoto, N., & Koike, T. (2017). Ochronny wpływ kwasów tłuszczowych omega-7 na czynnik wzrostu nerwów, czynnik neurotroficzny pochodzenia mózgowego i synapsynę I w komórkach neuronalnych poddanych działaniu beta-amyloidu. Lipids in Health and Disease, 16(1), 196.
Mayurasakorn, K., & Dillard, A. (2015). Niezbędne kwasy tłuszczowe i ich metabolity w kontekście chorób kardiometabolicznych. Lipids in Health and Disease, 14(1), 71.
Omega 9:
Kris-Etherton, P. M., Taylor, D. S., Smiciklas-Wright, H., & Mitchell, D. C. (1999). Diety o wysokiej zawartości jednonienasyconych kwasów tłuszczowych obniżają zarówno stężenie cholesterolu, jak i triacylogliceroli w osoczu. American Journal of Clinical Nutrition, 70(6), 1009-1015.
Gillingham, L. G., & Harris-Janz, S. (2011). Wpływ na zdrowie jednonienasyconych kwasów tłuszczowych w pełnych produktach spożywczych i ich związek z chorobami układu krążenia. Journal of the American College of Nutrition, 30(3), 195-211.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Wcześniej jednak sprawdzamy, czy dana opinia jest rzetelna i czy nie jest próbą trollowania :) Nie weryfikujemy, czy klienci wystawiający opinię kupili dany produkt u nas, czy też zapoznali się z nim wcześniej. Pamiętaj, że jeśli wystawisz opinię jako zalogowany użytkownik, otrzymasz 1 ekopunkt w programie lojalnościowym Ekopolki.