Ajeden - Olej z nasion konopi - naturalny, nierafinowany 30 ml

Dostępność: 2 ostatnie sztuki w naszym sklepie!
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 19,00 zł 19.00
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Olej z nasion konopi - naturalny, nierafinowany, z polskiej manufaktury Ajeden - 30 ml

Olej z nasion konopi, polskiego producenta kosmetyków naturalnych Ajeden, jest polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych.

Olej wykazuje działanie odżywcze, immunostymulujace, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Poprawia strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje za sprawą zawartego chlorofilu ładniejszy koloryt. Systematycznie stosowany łagodzi podrażnienia i chorobowe stany zapalne (egzema oraz łuszczyca) Za sprawą lekkiej formuły i przeciwalergicznemu działaniu stosowany jest w kosmetykach dla dzieci. Przeznaczony do skóry mieszanej oraz tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych.

Kwas linolowy (Omega-6) oraz gamma-linolowy, które są zawarte w oleju konopnym, pomagają złagodzić, a nawet leczyć problemy skórne takie jak: egzema, sucha skóra, łuszczyca. Kosmetyki zawierające kwas linolowy redukują utratę/parowanie wody przez skórę (TEWL Trans-epidermal Water Loss). Ponadto kwasy te mają właściwości przeciwzapalne oraz pomagają w pielęgnowaniu skóry podrażnionej.

Olej z konopi jest wyśmienitym olejem do pielęgnacji skóry normalnej i przetłuszczającej się, dlatego może być stosowany jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji tego typu skóry. Uważany jest za jeden z najbardziej „suchych” olejów. Szybko się wchłania nie pozostawiając wrażenia tłustej warstwy na skórze, dlatego może być stosowany na skórę bezpośrednio. 

Działanie oleju konopnego:

  • odżywcze, immunostymulujace, regeneracyjne, przeciwstarzeniowe i przeciwalergiczne,
  • poprawia strukturę i wygląd skóry,
  • zapobiega utracie wody przez skórę,
  • nadaje skórze elastyczność i ładniejszy koloryt,
  • łagodzi podrażnienia i chorobowe stany zapalne (egzema oraz łuszczyca).

Składniki aktywne:

  • Olej z nasion konopi (zimnotłoczony)

Skład INCI: Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil

Przeznaczenie: Olej przeznaczony do skóry mieszanej, dojrzałej  oraz tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych. Może być stosowany w pielęgnacji włosów i skóry głowy.

Efekt: Skóra odmłodzona i widocznie zdrowsza! Olej odżywia, regeneruje i odmładza skórę, staje się ona wolna od podrażnień i stanów zapalnych, poprawia jej koloryt.

Sposób użyciaOlej przeznaczony jest do regularnego bądź doraźnego stosowania, w zależności od potrzeby. Można używać samodzielnie bądź łączyć go z innymi kosmetykami. Można stosować bezpośrednio na skórę bądź końcówki włosów.

  • Twarz: stosuj bezpośrednio na całą skórę twarzy, szyi i dekoltu bądź punktowo. Możesz też dodać kilka kropel do ulubionego kremu. Dla wzmocnienia efektu - wymieszaj bezpośrednio przed aplikacją z ulubionym hydrolatem lub kwasem hialuronowym w żelu.
  • Ciało: olej można stosować jako oliwkę, delikatnie wmasowując go w skórę okrężnymi ruchami. Nałóż olej tuż po kąpieli na zwilżoną skórę, co ułatwi aplikację i wspomoże wchłanianie
  • Włosy: możesz stosować jako maskę na skórę głowy i włosy: wmasuj ciepły olej w suche włosy i skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych na chwilę przed myciem. (rozgrzej produkt delikatnie w taki sposób, aby był lekko ciepły – zbyt gorący może skutkować poparzeniem!). Przykryj folią i owiń ręcznikiem, pozostaw na 20-30 min, następnie umyj głowę. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc. Możesz też dodać kilka kropel do swoich kosmetyków do pielęgnacji włosów, bezpośrednio przed użyciem - poprawi to kondycję włosów uszkodzonych, osłabionych zabiegami fryzjerskimi i termicznymi. W celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.

Pojemność: 30 ml / butelka szklana z ciemnego szkła, plastikowa pipetka - aplikator

Przechowywanie: Olej jest wrażliwy na wyższe temperatury dlatego powinien być przechowywany w lodówce.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Newsletter
Podaj mi swój e-mail, jeżeli chcesz co tydzień poczytać, co nowego i fajnego w Ekopolce ❤
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl