BIOUP – Skwalan z trzciny cukrowej

Dostępność: Zamawiaj śmiało! :)
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 26,00 zł 26.00
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Naturalny, certyfikowany skwalan z trzciny cukrowej – najprostsze serum nawilżająco-regenerujące polskiej marki BIOUP – dogłębnie nawilża, wygładza, ujędrnia i silnie regeneruje skórę.

Działanie i właściwości:

  • skwalan z trzciny cukrowej to delikatny, bezzapachowy i hipoalergiczny olejek o wyjątkowo lekkiej, niemal wodnistej konsystencji,
  • produkt ekologiczny – ma certyfikację Ecocert i jest najczystszą, najstabilniejszą i cechującą się najlepszymi właściwościami formą skwalanu,
  • ma spektakularne działanie wygładzająco-uelastyczniające,
  • w dotyku przypomina doskonale wchłaniający się, suchy olej,
  • idealny dla każdego rodzaju cery, również delikatnej, wrażliwej, odwodnionej i alergicznej,
  • skóra po kuracji kosmetykami zawierającymi skwalan pozostaje ujędrniona, wygładzona, pełna blasku, a zmarszczki spłycone,
  • zapewnia odpowiedni poziom nawilżenia,
  • stymuluje komórki do samoregeneracji,
  • wykazuje właściwości zmiękczające, wygładzające, ujędrniające,
  • poprawia przenikanie pozostałych składników zawartych w składzie kosmetyków stosowanych na skórę,
  • pozytywnie wpływa na koloryt skóry oraz redukcję drobnych zmarszczek, co potwierdzają badania kliniczne,
  • jest doskonałym nośnikiem składników aktywnych, sprawdza się więc świetnie w mieszankach z innymi olejami,
  • skwalan pozyskiwany z trzciny cukrowej jest olejem, ale jego konsystencja jest ultralekka i wodnista,
  • lekki, nietłusty, błyskawicznie się wchłania.

Sposób użycia: Skwalan nałóż na oczyszczoną, koniecznie lekko wilgotną skórę (możesz zwilżyć ją tonikiem lub hydrolatem). Wmasuj delikatnie, okrężnymi ruchami, aż do całkowitego wchłonięcia.

Skwalan jest dość wodnistym olejkiem i bardzo wydajnym produktem. Z tego względu zacznij stosowanie od 1–2 kropli – w razie potrzeby możesz zwiększyć ilość.

Skwalan z trzciny cukrowej możesz nakładać bezpośrednio na skórę lub stosować jako dodatek do maseczek, olejów, kremów i serum. Wymieszaj w dowolnych proporcjach porcję skwalanu i innego wybranego kosmetyku w zagłębieniu dłoni, nanieś na oczyszczoną, wilgotną skórę i wmasuj do całkowitego wchłonięcia. Nadaje się pod makijaż, ponieważ błyskawicznie się wchłania, pozostawiając skórę lekko napiętą i wygładzoną.

Możesz też stosować skwalan jako wcierkę do włosów – rozetrzyj kilka kropel olejku w dłoniach, następnie rozprowadź na końcówkach włosów, przeczesując je palcami.

Przeznaczenie: Skwalan polecany jest do nawilżania każdego rodzaju skóry. Wyjątkowo dobrze sprawdzi się w pielęgnacji skóry suchej, odwodnionej, wiotkiej, dojrzałej, naczynkowej, tłustej, mieszanej, wrażliwej, skłonnej do podrażnień, alergicznej. Może być stosowany do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci.

Składniki aktywne:

  • skwalan z trzciny cukrowej.

Skład INCI: Squalane

Pojemność: 15 ml / buteleczka z transparentnego szkła z pipetą

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Wcześniej jednak sprawdzamy, czy dana opinia jest rzetelna i czy nie jest próbą trollowania :) Nie weryfikujemy, czy klienci wystawiający opinię kupili dany produkt u nas, czy też zapoznali się z nim wcześniej. Pamiętaj, że jeśli wystawisz opinię jako zalogowany użytkownik, otrzymasz 1 ekopunkt w programie lojalnościowym Ekopolki.

Kilka pomysłów na produkty dopasowane do Ciebie :)
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl